TAFED
Projeler
AB PROJEMİZ
Gelişen dünyaya ayak uydurmak, ülkemizin Avrupa Birliği uyum yasalarına göre Avrupa Yeterlilik Çerçevesine uygun, mutfak meslek standartlarının çıkartılması, seviyelerin belirlenmesi, yeterliliklerin oluşturulması, bu yeterliliklere göre eğitim akışlarının ve müfredatlarının belirlenmesi konularında 2008 yılından bu yana çalışmaktayız.
Bu çalışmalar kapsamında, İnsan Kaynaklarını Geliştirmesi Operasyonel Programı kapsamında Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı altında 8. Sanat Mutfak Mesleki Eğitim Projesi ile Hatay’da Mustafa Kemal Üniversitesi ile ortak çalışma yürüttük. Aynı üniversitenin bünyesinde 16 kişilik eğitim mutfağı kurarak, Mart 2011 – Ekim 2011 tarihleri arasında 64 gencimizi yetiştirerek Aşçı – Seviye 3 Mutfak görevlisi (Kalfa) olarak sektöre kazandırmış bulunmaktayız.
EKMEK İSRAFI ÖNLEME KAMPANYASI
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın himayelerinde 2013 yılında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi ve TAFED tarafından başlatılan “Ekmek İsrafı Önleme Kampanyası”nı üye derneklerimizle ile halen devam ettirmekteyiz. Ciddi bir farkındalık yaratılarak tasarruf sağlanan proje kapsamında çıkarılan “Bayat Ekmek İle Yapılan Yemekler” kitabı TAFED tarafından hazırlanmıştır.
2016 DÜNYA BAKLİYAT YILI” ETKİNLİĞİ
Türkiye’nin önerisi ve Birleşmiş Milletler (BM)’in kabulü ile “2016 Dünya Bakliyat Yılı” olarak kabul edilmiştir. Türkiye Aşçılar Federasyonu olarak, Başbakanlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nin birlikte yapmış olduğu etkinlikler kapsamında farkındalık çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Bakliyatın bilinen tüketim alanlarını çeşitlendirmek suretiyle yenilikçi ürünler geliştirmek, obeziteyi önlemek ve sağlıklı beslenme üzerine toplumu bilinçlendirilmeyi amaçlayan etkinlik kapsamında, 2016 yılı içerisinde farklı bölgelerde “Bakliyatlı Ürünler İle Yapılan Yemekler” başlığı altında çeşitli etkinlikler düzenlendi. TAFED tarafından projeye özel
“Bakliyatlı Yemekler” kitabı hazırlanmıştır.
DOWN ŞEFLER MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde, Uluslararası Down Sendromu Federasyonu (UDF) ve Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) işbirliği ile hazırlanan “Down Şefler Türkiye” projesi kapsamında, 11 ilde 27 down sendromlu çocuğa 23 hafta aşçılık eğitimi vermeyi amaçlanmaktadır.
2023 yılına kadar 223 down şef yetiştirmeyi hedefleyen proje ile down sendromlu şeflere meslek edindirmek ve sektöre kazandırmak istenmektedir.
“YERLİYSE YERİZ, MİLLİYSE VARIZ” KAMPANYASI
Türkiye’nin yerli üretimini destekleyerek Türk ürünlerinin dünyaya yayılması amacıyla “Yerliyse Yeriz, Miliyse Varız” kampanyasını başlatan TAFED, milli bilinç oluşturmak üzere kampanyanın ülkenin dört bir yanına yayılması konusunda büyük çaba sarf etti. Çığ gibi büyüyen kampanya, aşçılarla birlikte vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gördü.
YURT DIŞI YEMEK YARIŞMALARINDA TÜRK YEMEKLERİ KATEGORİSİ EKLENDİ
TAFED ve KAPP Mutfak işbirliği ile Türk mutfağı için bir ilke imza atmanın gururunu duymaktayız.
Hindistan Yeni Delhi’de 28’incisi düzenlenen AAHAR Uluslararası Yemek ve Ağırlama Fuarı’nda gerçekleşen yemek yarışmasında, “Türk Yemekleri Kategorisi” eklenerek, katılan yabancı aşçılardan en güzel Türk yemeğini yapmaları istendi.
Projeler